Lesstijlen


Voor iedereen een eigen uitdagingOp dit moment worden er binnen de studio diverse typen yoga en Pilates gegeven.

Omdat elk mens anders is, zowel lichamelijk als geestelijk, horen daar naar mijn idee ook weer verschillende lesstijlen bij.

 

Ik hoop dan ook voor iedereen een persoonlijke yoga en/of Pilates uitdaging te kunnen bieden.

Dit kan zowel op geestelijk als lichamelijk vlak zijn.

 

Tijdens de lessen vormen juiste ademhaling, concentratie en uitdagende of juist ontspannende poses de basis. De houdingen variëren in staand,  zittend en liggend. De voortdurende focus op adem en beweging brengt je aandacht gemakkelijker in het hier en nu en geeft rust in je hoofd.

 

Tijdens een les zullen er bij de houdingen meerdere opties worden aangeboden, waardoor een pose naar eigen behoefte zwaarder of juister lichter kan worden uitgevoerd. Daarnaast zijn er ook alternatieve houdingen mogelijk, waardoor de lessen voor een grote doelgroep toegankelijk zijn.

 

De lessen die 1 uur duren worden gegeven aan kleinere groepen. Hierdoor is persoonlijke aandacht en begeleiding mogelijk. De lessen vinden plaats in mijn studio aan de Voorburcht 5b te Oss.

 

Naast de vaste lessen verzorg ik ook workshops met of zonder een gastdocent. Meer informatie hierover vind je bij 'Lesrooster'.


-x-


Verschillende yogastijlen & Pilates


Ik bied een gevarieerd lesrooster aan. Hieronder volgt een omschrijving van de lessen:Easy Vinyasa Flow - Hatha Flow

Easy Vinyasa Flow een yogavorm, waarbij juiste ademhaling, concentratie en uitdagende houdingen de basis vormen. De yogaposes variëren van staand, zittend tot liggend. Door het ritme van de adem en bewegingen die in elkaar overlopen ontstaat er een 'flow'. Bij Easy Vinyasa Flow wordt er zowel aan kracht als aan lenigheid gewerkt. Daarnaast zorgen de continue focus op adem en lichaam ervoor dat je ‘uit je hoofd bent’.

Hatha Flow biedt dezelfde intensiteit als Easy Vinyasa Flow, maar de lesopbouw en ademtechniek zijn volgens de Hatha methode. 


Power Yoga

Dynamische en krachtige yogavorm waarbij de houdingen in elkaar overlopen, zodat er een 'flow' ontstaat. De serie met houdingen, welke variëren van staand, zittend naar liggend, wordt ondersteund door middel van een juist ademgebruik. Door de dynamiek van deze les heeft deze veel weg van een work-out. Power Yoga biedt een fysieke uitdaging op het gebied van kracht en lenigheid en maakt daarbij ook het hoofd ‘leeg’.


Easy Flow & Yin Yoga - Yin/Yang Yoga

De Easy Flow & Yin Yoga les biedt een perfecte combinatie van Yin en Yang. Aan de uitdagende Easy Flow serie worden Yin houdingen toegevoegd, waardoor er meer verdieping en zachtheid kan ontstaan. Er wordt in deze les zowel aan kracht, lengte als op het bindweefsel ingewerkt, waardoor er meer soepelheid ontstaat. 

De Yin/Yang Yoga les biedt dezelfde uitdaging maar dan vanuit Hatha houdingen ook weer gecombineerd met Yin.


Yin Yoga

Bij Yin Yoga houd je de houdingen 3 tot 5 minuten vast. Hierdoor wordt er ruimte gecreëerd voor het bindweefsel en de gewrichten. Daarnaast komen door het uitvoeren van Yin houdingen spanning en stress los, waardoor je niet alleen ruimte in je lichaam maar ook in je hoofd maakt. Doordat Yin houdingen gekoppeld zijn aan de meridianen in het lichaam, hebben zij ook een gunstig effect op de gezondheid.


Restorative & Yoga Nidra

Restorative Yoga oftewel ‘herstellende yoga’ is een hele zachte yogavorm waarbij je met behulp van hulpmiddelen in liggende of zittende houdingen wordt geplaatst. Je blijft een langere tijd in de houding en focust daarbij op je adem. Hierdoor kan je lichaam compleet ontspannen en herstellen.

Deze les wordt afgesloten met een Yoga Nidra oftewel ‘slaapyoga’. Tijdens Yoga Nidra kom je in een toestand tussen slapen en waken. Hierdoor kunnen spanningen die je onbewust vasthoudt, verwerkt worden en kan je lichaam zich op verschillende vlakken compleet ontspannen.


Yin Yoga & Yoga Nidra

Bij deze les wordt de serie met Yin houdingen afgesloten met een Yoga Nidra sessie. De Yin houdingen creëren ruimte voor het bindweefsel en de gewrichten. De Yoga Nidra sessie zorgt voor mentale ontspanning. Er ontstaat zowel ruimte als ontspanning in het lichaam en hoofd, wat een gunstige uitwerking heeft op de gezondheid en energie.


Moderne Hatha Yoga

Deze yoga variant is afgeleid van de traditionele Hatha Yoga maar door de aanvulling van spierversterkende oefeningen meer fysiek uitdagend gemaakt. Tijdens de les neem je verschillende houdingen aan waarbij het soepel maken van de spieren, balans, ontspanning en juiste gebruik van de adem centraal staan. Alles gebeurt in een rustig tempo. 


Core+ Yoga

Deze les is speciaal bedoeld voor diegene die op een verantwoorde manier hun ‘core’, oftewel buik, rug en bilspieren willen versterken. De + staat voor de extra spiergroepen die worden meegenomen. De les is opgebouwd met oefeningen vanuit de yoga en fitness. Door de opbouw van de les is deze zowel goed te volgen voor de beginner als uitdagend voor de gevorderde.


Pilates

Bij Pilates zijn houding, stabiliteit, coordinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt. Het is een effectieve training die je spiergroepen versterkt en rekt om een sterk, maar ook soepel lichaam te krijgen. 


Klankenreis

De klankenreis is een beleving met klankschalen aangevuld met verschillende soorten instrumenten. Het menselijk lichaam bestaat voor ongeveer 70 procent uit water. Door de vibraties die de klankschalen voortbrengen wordt het lichaam als het ware van binnenuit gemasseerd. Hierdoor kunnen blokkades verdwijnen en het lichaam ontspannen.